ویندوز 10 در روز 7 مرداد عرضه شد و از زمان تاکنون مایکروسافت چهار بروزرسانی cumulative مختلف را به منظور بهبود کارایی کلی این سیستم عامل و رفع مشکلات، ارائه کرده است. افزون بر اینکه نحوه ارائه بروزرسانی های جدید برای ویندوز متحول گشته، آنطور که پیداست در پشت بروزرسانی ها، تغییرات دیگری نیز در جریان باشند.
طبق اعلام رسمی خود مایکروسافت، آخرین نمونه این بروزسانی ها با شناسه KB3081444؛ حفره امنیتی خطرناکی در مرورگر Internet Explorer را برطرف می کند که می تواند از سوی نفوذگر برای دست یابی به دسترسی هم تراز با کاربر وارد شده به سیستم، مورد سوء استفاده قرار گیرد. مایکروسافت در وب سایت رسمی خود در توضیحات این بروزرسانی تنها به رفع حفره امنیتی مذکور و بهبود کارایی سیستم اشاره کرده است. اما این بهبود ها دقیقاً چه هستند و چگونه سرعت ویندوز 10 را افزایش می دهند؟ چه قابلیت هایی از این سیستم عامل بهبود می یابد؟ اینها سوالاتی هستند که به دلیل عدم ارائه جزئیات کافی از سوی مایکروسافت، ذهن برخی کاربران را درگیر خود می سازد.
با اینکه مایکروسافت خود توضیحات کافی را درباره بروزسانی KB3081444 که پیش تر اشاره شد، ارائه نکرده است، اما برخی کاربران رد هایی از تغییرات این بروزرسانی در ویندوز 10 یافته اند که درک بهتری از رویکرد مایکروسافت در بروزرسانی این سیستم عامل را فراهم می کند.
با این بروزرسانی؛ در حقیقت مایکروسافت هسته سیستم عامل یا kernel ویندوز 10 را نیز بروزرسانی کرده است. با اعمال بروزرسانی مذکور، شناسه ساخت هسته سیستم عامل تغییر می یابد که به وضوح خبر از تغییر آن می دهد. در حقیقت این بروزرسانی چیزی فراتر یک بروزرسانی امنیتی بوده و تغییرات مخفی با خود دارد که مایکروسافت آنها را ذکر نکرده است. اما این تغییرات مخفی چه پیامی با خود دارند؟
برخلاف گذشته که بروزرسانی ها و تغییرات مهم در فواصل زمانی طولانی و با سر و صدای زیادی از سوی مایکروسافت ارائه می شدند، اکنون و با ویندوز 10، بروزرسانی ها به طور جدی تر و سریعتر و با سر و صدای کمتری ارائه می شوند که بخشی از استراتژی" ویندوز به عنوان یک سرویس" است. با این حال شاید بهتر باشد که مایکروسافت جزئیات بروزرسانی ها را به طور کاملتری ارائه کند و کاربران ویندوز 10 دقیقاً بدانند که چه تغییراتی را اعمال می کنند.